torstai 24. marraskuuta 2011

Jokeri II-tunnelin kaivaminen alkaa keväällä


Suunnilleen tähän tulee Jokeri kakkosen tunnelin läntinen sisäänkäynti. Tai ulos. Tai miten sen ottaa.

Eilisen (23.11.) Hesarin mukaan Jokeri II-tunnelin kaivaminen alkaa keväällä. Jokeri II on poikittaisen joukkoliikenteen pohjoisempi "runkolinja", jonka on tarkoitus kulkea Myyrmäestä Pakilan, Malmin ja Itäkeskukseen kautta Vuosaareen. Reittiä tulisi ainakin alussa kulkemaan bussi molempiin suuntiin 8, myöhemmin 5 minuutin välein. Osa busseista tulee myöhemmin jatkamaan Myyrmäestä Leppävaaran kautta Matinkylään, oletettavasti Kehä kakkosta pitkin jos sellainen joskus saadaan valmiiksi. Espoo ja Vantaahan ovat sitä halunneet, Helsinki ei.

Tunnelin itäinen suuaukko tulee suunnilleen nykyisen Paloheinän bussipysäkin kohdalle ja läntinen suuaukko taas Perhekunnantien jatkeena olevan ulkoilupolun varteen. Jos se olisi tullut lähemmäs Kuninkaantammentietä, se olisi loogisemmin palvellut Kuninkaantammen rakennettavaa asuinaluetta ja vähemmän raiskannut Keskuspuistoa.

Asiasta järjestetään asukastilaisuus Paloheinän ulkoilumajalla (Pakilantie 124) tiistaina 29.11.2011 klo 18-20.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Bussitunnelin lisäksi aiotaan rakentaa myös uusi joukkoliikennekatu Paloheinään nykyisen Kuusmiehentien viereen Keskuspuiston ulkoilualueelle. Mitä järkeä tällaisessa on?

Miksi ihmeessä vähän liikennöidyn Kuusmiehentien viereen pitäisi rakentaa erillinen joukkoliikennekatu yhtä bussia varten, ja vielä puistoalueelle? Jos nykyisen kadun rakenne ei kestä Jokeri-linjan liikennöintiä, kadun rakenteita kai voi vahvistaa, eikä rakennella uusia väyliä puistoon!