lauantai 24. marraskuuta 2012

Hannu Penttilä aikoo tuhota Tuomarinkartanon


Tuomarinkartano.

Tämänpäiväisen Hesarin jutun mukaan kaupunkisuunnittelutoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä (SDP) aikoo selvittää, voisiko nk. Uuspellolle, Vanhan Tuusulantien ja Tuomarinkartanon välisille pelloille rakentaa noin tuhat pien-, pari- ja rivitaloasuntoa.

No, ei kyllä voi. 33 hehtaarin peltoalue kuuluu valtakunnallisesti arvokkaiden kulttuuriympäristöjen joukkoon. Aivan lähellä, joskin kuntarajan väärällä puolella Tammistossahan on asuntoja vaikka lampaat söisi. Sitäpaitsi alue kuuluu Helsinkipuistoon, joka taas saumattomasti liittyy Keskuspuistoon.

Penttilän höpsäys on seurausilmiö siitä, että pääkaupunkiseudulla kuntarajat estävät järkiperäisen yhdyskuntasuunnittelun, kun kunnat kilvan tavoittelevat nk. hyviä veronmaksajia. Siksi kuntarajan toisella puolella olevat asunnot pellon toisella puolella eivät olekaan osa ratkaisua vaan osa ongelmaa. Tämän vuoksi Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa pitääkin saada yhteen, mitä pikemmin, sitä paremmin, vaikka tähän tarvittaisiinkin sitten Valtioneuvoston pakkoa.

Penttilä toivoo, että Helsingin kaupunginhallitus tukisi hänen kuningasajatustaan, minkä jälkeen pallo olisi Ympäristöministeriöllä. Sen pallon YPM on saman tien heittänyt Uudenmaan Ely-keskukselle ja Helsingin kaupunginmuseolle. Ainakin kaupunginmuseo tämän stoppaa, jos ei Ympäristöministeriöstä ollut tähän. Ville Niinistö, sano jotain!

2 kommenttia:

Jokeri hatusta kirjoitti...

Aiheellisesti on ihmetelty, mitä virkaa koko Jokeri2-liikennehankkeella on, kun reitin varrella on paljon harvaanasuttuja tai asumattomia alueita kuten Paloheinä, Torpparinmäki, Keskuspuisto ja Tuomarinkylän pellot.

Vastaus kysymykseen saatiin kaupunginjohtaja Penttilältä, joka ilmoitti että Paloheinän ja virkistysalueeille pitäisi rakentaa asuntoja, koska tällainen joukkoliikenneväylä tässä nyt sopivasti sattuu kulkemaan.

Michael Perukangas kirjoitti...

Eivät ole Hannu Penttilän Helsinkipuistoon, Tuomarinkylään haluamat asunnot ratkaisu kohtuuhintaisten asuntojen pulaan. Olen pettynyt Kaupungimuseon johtokuntaan, joka hyväksyy kulttuuriympäristön pilaamisen.