sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

"Vantaalla metsä saa kasvaa villinä" (HS 6.7.09)

Helsingissa kaupunkimetsien hoidosta on käyty kevään ja kesän aikana kiivasta väittelyä. (HS 6.7.09)


Noh, onhan näistä jo hieman pidempään ollut puhetta... Sen verran voinee kaupunkimetsäliike nostaa jo häntää, että termi kaupunkimetsä on kotoutunut mainiosti julkiseen kielenkäyttöön, mm. lehdistö on ottanut sen nyt omakseen. Reilu vuosi sitten oli vielä toisin.

Hesarissa julkaistiin 6.7. 2009 iso juttu Vantaan ja Helsingin kaupunkien metsänhoidollisista eroista - Vantaa tekee kaiken paremmin.

Luonto-Liittoon pääkaupunkiseudulta tulevista metsänhoitoa käsittelevistä valituksista 90 prosenttia koskee Helsinkiä ja 10 prosenttia Espoota. Vantaalta ei valita kukaan. (Keijo Savola, HS 6.7.2009)


Kuten Vantaan Kaivokselassa asuva Savola jutun lopussa laittamattomasti toteaa: "Jos Helsingin rakennusvirasto tulee tänne, minä muutan pois."

Me Helsingissä asuvat toivomme tietenkin sitä, että itse rakennusvirasto voisi muuttua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävin katselemassa Herttoniemen puunhakkuualueita. Hakkuualueilla kasvaa jo nyt 1. kesänä miehenkorkuinen, paikoin melko tiivis taimikko; leppää, koivua, pihlajaa, vaahteraa ja pajua. Nyt olisi kiire mennä vesuri kädessä, päättää mitkä puuntaimet jätetään kasvuun ja hakata muut pois - ja vielä monena vuotena tämän runkopuun "hoitakaadon" jälkeen. Vaan missä NYT on metsänhoitotoimenpiteet? Nyt pitäisi HOITAA taimikkoa harventamalla, jotta valituilla puuntaimilla on tilaa kasvaa ja vahvistua. Vaan nyt "hoidettu" metsä saa kasvaa tiheäksi pöheiköksi oman onnensa nojassa? Voi tätä rymistelyä! - vaan kun se taimikon hoito on käsityötä, jota ei voikaan suorittaa sillä jättimäisenkokoisella metsätyökoneella.

Anonyymi kirjoitti...

...malttia, malttia puupäät!!!