maanantai 26. lokakuuta 2009

Vantaanjoen varrella parturoitu puita jälleen!

Ammoista blogipostausta "Vantaanjoen rannan parturointi keväällä 2008" on kommentoitu. Nostan kommentin sisällön myös tähän, sillä asia on akuutti.

M.-T. K.

* * *

Tänään 25.10.2009 pyöräilin Vantaanjokivartta ja huomasin, että Veräjämäen kohdalla joen itärannan jyrkässä rinteessä on tällä viikolla kaadettu puita, nähdäkseni aivan terveitä. Viikinmäen rannan maisemointisuunnitelmassa on tämä alue 1A (suunnitelma) kuvia on vielä jokirannan pylväissä) merkitty alueeksi, jolla ei tehdä toimenpiteitä, koska se on arvokas luontokohde.

Huomasin yhden komean männyn tyveen kirjoitetun "JÄÄ", mutta mitä tapahtuu muille puille? Rinteessä näyttää olevan väritettyjä keppejä ja muita merkkejä. Olen pelkkänä kysymysmerkkinä. Tietääkseni Veräjämäen asukkaille on aikoinaan luvattu, että tämän metsäisen rinteen ilme säilytetään. Ylhäällä ollut erämaatunnelmainen kallioalue on nyt vain muisto.

Pauli Rantanen

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hankkikaa viikolla 44 ilmestynyt Helsinki Info, jonka sivulla 7 ylistetään näitä toimenpiteitä näin:

Uusi kevyenliikenteen silta Viikinmäkeen

Vantaanjoen yli johtava uusi kevyenliikenteen silta on avattu. Silta sijaitsee noin 200 metriä Pikkukosken uimarannalta joen alajuoksulle päin ja yhdistää rantoja pitkin kulkevat ulkoilureitit. Viikinmäen tuleva asuntoalue on aivan sillan naapurina.

Sillalla on pituutta 48 metriä. Suunnittelukilpailun tuloksena syntynyt silta sopii hoikan rakenteensa ansiosta jokimaisemaan. Se kohoaa vain välttämättömän mitan nykyiseltä väylältä ylöspäin ja tukeutuu mahdollisimman paljon jo olevaan kevyen liikenteen väylästöön.

Vantaanjoen itärannan niittyalueet on kunnostettu hiljattain. Maiseman kunnostustoimet parantavat ja monipuolistavat joenvarren virkistyskäyttöä ja maisemakuvaa.

Kaupunki kukkulalle
Viikinmäen länsiosaan kaavoitetun uuden asuinalueen maaperän puhdistus ampumaradan jäljiltä ja kunnallistekniikan rakentaminen ovat loppusuoralla ja asuntorakentaminen on alkanut. Vantaajoen rantakallioille toteutetaan korkealaatuinen 3 000 asukkaan "kivinen kukkulakaupunki".

...

Että sillä tavalla. Samassa artikkelissa on juttua myös Viikin Bäcksin torpan alueen raivaustyöstä.

Leena kirjoitti...

alkuperäisessä kommentissa tarkoitetaan varmaan niitä hakkuita, jotka on tehty ihan jokerisillan kupeessa. niitä en voi minäkään ymmärtää, luulin että alueen arvot oli tiedossa ja tunnustettu. Niillä ei ole mitään tekemistä tuon sillan ja niittyjen kanssa, luulin ettei asuntorakentaminenkaan niitä vaatisi.

Pauli Rantanen kirjoitti...

On selvinnyt, että jokirinteestä jopa jokirannan tuntumasta on löytynyt ampumaradan lyijyjäämiä, jotka ympäristöviranomaiset vaativat poistettaviksi. Tästä syystä maaperää pitää raivata ja kaivaa puhtaaksi vanhan rautatiesillan ja Pikkukosken välillä. Jälki on rumaa, mutta minkäs teet. Aikaisemmat jokivarressa olleet havainnekuvat, joiden mukaan alue olisi jäänyt koskemattomaksi, on poistettu ja uuden tilanteen mukainen tiedote on laitettu tilalle.

Mitä maisemointityöhön tulee, brutaali voimalinja pylväineen tekee tyhjäksi kaiken maisemoinnin.

Leena kirjoitti...

Ok, selvä homma. Tosi sääli että pilaantuneet maat olivat valuneet sinnekin.