perjantai 27. helmikuuta 2009

Mustavuoren kaavasuunnittelma kaatui

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kokouksessaan 26.2. kaataa Pohjois-Vuosaaren kaavasuunnitelman. Päätös syntyi historiallisella tuloksella 5-4, jossa 5. ääni osui kerrankin oikealle puolelle.

Päätöksen sisältö kuuluu:
”Asia palautetaan uudelleen valmisteluun. Kaupunkisuunnittelulautakunta katsoo, että Pohjois-Vuosaaren kaava-alueet on säilytettävä nykyisenkaltaisessa ulkoilu- ja virkistyskäytössä. Asiaa tarkastellaan uudestaan seuraavien yleiskaava- ja osayleiskaavaprosessien yhteydessä.”

Asukaat ja luonnonsuojelujärjestöt ovat vastustaneet kaavaa jo vuosia muun muassa alueen luonnon- ja virkistysarvoihin vedoten.

1 kommentti:

Mattti I kirjoitti...

Jollaksessa ja Hevossalmessa alkaa luonnonhoito
julkaistu tänään klo 10:28
Helsingin Jollaksessa ja Hevossalmen itäosassa tehdään tänä vuonna luonnonhoitotöitä. Metsäalueilta poistetaan huonokuntoisia ja kuolleita puita ja nuoria puustoja harvennetaan.
Luonnonsuojelun näkökohdat otetaan huomioon jättämällä lintujen suosimia kosteikkoalueita hoidon ulkopuolelle. Osa tiheiköistä jätetään lintujen suojapaikoiksi.
Jollaksessa on jouduttu viime vuosina kuivien kesien vuoksi korjaamaan pois paljon kuolleita puita. Nyt näille alueille pyritään saamaan uutta puustoa.
Jollaksen metsistä noin kolmannes kuuluu arvometsiin ja suojelualueisiin.
YLE Uusim