torstai 5. kesäkuuta 2008

Kruunuvuorenrannan yleisötilaisuus 4.6.Tämän risteyksen pitäisi merkitä kaavoitusalueen rajaa. Risteyksestä oikealle alkaa öljysataman alue, joka alunperin oli Yleiskaava 2002:ssa osoitettu kaavoitettavaksi, mutta myöhemmin myös vasemmanpuoleinen Stansvikin alue on ujutettu mukaan.

Eilen 4.6. Stansvikin ravintolassa pidettiin Kruunuvuorenrannan asukastilaisuus. Paikalla oli viitisenkymmentä ihmistä, jotka yleisesti ottaen olivat huolestuneita kaavoituksen mukanaan tuomasta lisääntyvästä liikenteestä, Stansvikinniemen harjumaiseman kulumisesta, Koirasaarentien ja rannan kallioista ja Kruunuvuorenlammesta. Öljysataman kaavoitusta ei tyrmätty.

Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon, että paikalla ollut asuntolautakunnan ex-jäsen (puoluekanta jäi epäselväksi) väitti, että yleiskaavavaiheessa Stansvikinharju osoitettiin hiljaiseksi alueeksi, ja se on ujutettu kaavoihin vasta myöhemmin, eli vastoin yleiskaavaa. Helsingin ympäristölautakunta oli ehdottanut Stansvikinharjua kaupungin suojelualueiden joukkoon, mutta KSL pudotti sen syksyllä 2007 pois lopullisten suojelualueiden listalta.

Alueella mökin omistavat olivat myös huolissaan siitä, että uusi mökkikylä ei mitenkään ole edellisen veroinen eikä mökkien siirtäminen liene kaikissa tapauksissa mahdollista.

Kruunuvuoren alueen liikenneratkaisu tulee lähiviikkoina KSL:aan. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisten talojen valmistuttua, liikenne on nykyisten bussilinjojen, aiotun lauttaliikenteen ja lisääntyvässä määrin yksityisautojen varassa.

Ei kommentteja: