torstai 14. elokuuta 2008

Luteita ja perhosia Mustavuoressa

"Luontojärjestö Lude" järjestää opastetun perhosretken Mustavuoreen, jossa Luden pj Jouko Malinen kertoo samalla Mustavuoren suojelutilanteesta. Suojelutilannehan nykyisellään on helposti todettu: Mustavuori on Natura-alue, muttei kuulu Helsingin luonnonsuojeluohjelman ls-alueisiin, eikä näin ollen esimerkiksi Ludella (ei siis Luteella) tai Malisella ole sen suojelustatukseen osaa taikka arpaa. Lähtö on Niinisaarentien parkkikselta klo 17.Selvennykseksi todettakoon, että Lude on Luontodemarit ja Jouko Malinen demarijäsen kaupunginhallituksessa. Tähän asti demarit ovat olleet siunaamassa Mustavuoren kaavoitusta; olisi tietenkin myönteistä, jos sielläkin ollaan heräämässä ymmärtämään Mustavuoren arvo. Mustavuorihan on paitsi Natura-alue, joka jatkuu Sipoonkorpena, se sisältää yhden Helsingin merkittävimmistä kallioalueista.Klikkaamalla otsikkoa, pääsee näkemään kuvia ja videonpätkää Kaupunkimetsäliikkeen rummutusseremoniasta kesäkuulta Mustavuoresta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harmi Michael, että sorrut tuon tason 'henkilökohtaisuuksiin' menemiseen. Tunnen Mustavuoren alueen ja tilanteen erittäin hyvin, koska olen siellä jo vuosikymmenet liikkunut ja vetänyt myös luontoretkiä. Kerroin tämän päivän Lude-retkellä ajankohtaisesta Museoviraston Mustavuoren linnoitusalueen suojeluesityksestä, joka oli kesäkuussa kaupunginhallituksessa lausunnolla. Itse olen alueen suojelun kannalla. t. Jouko Malinen

Michael Perukangas kirjoitti...

On tietenkin hyvä, että demareissakin edes joku ymmärtää alueen arvon, ja että edes jotkut koettavat ehkä käännyttää ryhmänsä enemmistöä myöskin ymmärtämään sen arvon. Toivottavasti kuitenkin mahdollinen kunnia koituu sinulle tai Ludelle, ei Stadin demareille, koska kuitenkaan esimerkiksi demareiden kaupsu-ryhmän toiminta ei anna aihetta ymmärtää, että demareilla olisi ollut Mustavuoren suojelussa kovinkaan aktiivinen rooli.