sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Roihuvuoren hakkuutTässä kuvia Itä-Helsingin viimeisimmistä hakkuista. Roihuvuoren puunkaatoalue on Abraham Wetterin tien varressa, Porolahden vieressä.

Roihuvuoren luonnonhoitosuunnitelmasta vuosille 2006-2015 löytyy ympäripyöreää tekstiä (suunnittelualueen kartta löytyy sivulta 4) ja toteutus on nyt sitten tätä: poistetaan esimerkiksi lehto, jossa on noin 70-vuotiasta koivua syyllä "huonokuntoisia puita", ts. avohakkuu koivulehdon keskiosaan ja tilalle saarnea!

Lainaus Roihuvuoren "luonnonhoitosuunnitelmasta":

Toimenpiteet: Koivikon harvennus. Muutamia aukeampia alueita laajennetaan, ja näihin kohtiin istutetaan saarnea siten, että syntyy 10-20 puun saarnimetsikkö.
Roihuvuoren lehtipuuvaltaisessa rantametsässä on havaittu syksyllä mm. harmaasieppo ja ylipäätänsä kyseessä on monimuotoisuuden kannalta huippuelinympäristö. Rantametsää on tarkoitus hakata Roihuvuoresta Herttoniemeen asti!

Kyseessä on vakava asia. Luonnonhoidon linjauksissa ja luonnon monimuotoisuuden toimintaohjelmassa rakennusvirasto on sitoutunut huomioimaan ennen kaikkea linnustollisesti arvokkaat metsäkohteet. On mahdollista, että rakennusvirasto vetoaa nyt ympäristökeskuksen tuottamaan vanhentuneeseen aineistoon. Nämä hakkuut pitää saada saman tien jäihin!

Näistä Porolahden rannan alueista on nyt kyse:


Ei kommentteja: