keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Helsinki metsätuhon kourissa!

Viime päivinä olemme saaneet kuulla eri tahoilta järkyttäviä uutisia, kuinka Helsingin vähäisiä kaupunkimetsiä on nyt kevään kunniaksi lähdetty kaatamaan.

Metsätuhot ovat käynnissä Rastilassa ja vanhassa Vuosaaressa (eli ns. Keski-Vuosaaressa), ja vastaavaa on tapahtumassa myös Viikin ja Herttoniemen välisessä metsässä. Myös siellä on nähty työkone tänään möyrimässä.

Rakennusvirasto aiheuttaa parhaillaan valtavia metsäkatastrofeja ympäri Helsinkiä. Asukkaiden lähimetsiä kuljetetaan isolla Ponssen metsätraktorilla teollisuuden raaka-aineeksi. Se ei ole oikea paikka Helsingin puille!

Nyt tarvitaan järeitä keinoja. Tilanne on akuutti. Kaupunkimetsien tuhoaminen on saatava keskeytettyä välittömästi!


Näky Rastilan kaupunkimetsässä huhtikuussa 2008
Kuva: Krister Sanmark

Lisää kuvia Rastilan metsätuhosta: http://personal.inet.fi/koti/kx/metsatuho/.

1 kommentti:

Erkki kirjoitti...

Rastilanmäen raunioista:

Kävimme eilen Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtajan Kati Vierikon ja Rastilassa asuvan Krister Sanmarkin kanssa katsomassa hakkuuaukkoa. "Aivan samanlaista jälkeä kuin tavallisessa talousmetsän hakkuussa", totesi Kati Vierikko. Sanmark näytti viisi tai kymmenen vuotta vanhoja sammaloituneita kantoja. Silloin edellisen kerran "harvennettiin". Nyt rantaa myötäilevän kävelytien ja rantaviivan välissä olevat puut ovat aivan suojattomia, kun mäen rinne on hakattu aukoksi. Mitään esteettistä silmää ei ole ollut hakkaajilla. Miten olisi voinut ollakaan, kun hakkuussa EI OLE MITÄÄN AJATUSTA. Se on pakkomielteistä perseveraatiota, talousmetsänhoidon jatkamista ilman taloustavoitteita, sen takia vain että jotain työtä "metsänhoitajilla" olisi.

Erkki Haapaniemi