perjantai 18. huhtikuuta 2008

Kaupsun karttuinen käsi kurittaa kansaaTodellista vuorovaikutusta, vai vain kuulemista? Kuva: Saara Toivonen

Kaupunkisuunnitteluvirasto järjestää seminaarin "Palaute ja vuorovaikutus verkossa -kick off" maanantaina 28.4.2008 klo 12.00-16.15. Paikka Kaupunkisuunnitteluviraston auditorio, Kansakoulukatu 3.

Tämä on kutsu tilaisuuteen, jossa esitellään kiinnostavia esimerkkejä internetiin rakennetuista palaute- ja vuorovaikutusjärjestelmistä sekä niihin liittyvistä karttapalveluista. Kaupunkilaiset haluavat yhä useammin hakea internetistä tietoa kunnan palveluista ja suunnitteluhankkeista ja myös tuottaa tietoa itse kommentoimalla ja antamalla palautetta virastoille. Kuntalaiset toivovat palautejärjestelmiltä vuorovaikutteisuutta ja läpinäkyvyyttä. Netin kautta halutaan osallistua ja vaikuttaa. Myös saadun palautteen ja mielipiteiden käsittelyprosesseja tulisi kehittää.

Mitä tällä saralla nykyisin tapahtuu? Miten esimerkkejä voisi hyödyntää? Tule päivittämään tietosi, keskustelemaan ja ideoimaan esitysten pohjalta! Tilaisuus on samalla tänä vuonna Helsingin kaupungin Tietotekniikkaosastolla käynnistyneen Palaute- ja vuorovaikutusjärjestelmät -kärkihankkeen kick off -tilaisuus. Kärkihanke on koordinointi- ja kehittämishanke, jossa haetaan käyttäjälähtöisiä yhtenäisiä ratkaisuja kuntalaisten ja viranhaltijoiden väliseen vuorovaikutukseen. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Pyydämme ilmoittautumiaan 23.4.2008 mennessä toimistosihteeri Pirjo Mönkköselle, pirjo.monkkonen@hel.fi


Ohjelma:

12.00 Tervetulotoivotus: Heli Rantanen ja Leila Oravisto, Talous- ja suunnittelukeskus, Tietotekniikka-osasto. Johdatus päivän aiheeseen ja kärkihankkeen esittely. Tietoiskuesimerkkejä.

12.30 Palautetta ja kansalaistietoa kartalla. Puheenvuorot: ASPA palautejärjestelmä, Tarja Posti, Helsingin rakennusvirasto; Karttapalaute rata-YVAssa, Tiina Kähö, Sito Oy; ICING: villikaneja ja liikenneverkkokyselyitä, Iina Oilinki, Helsingin tietokeskus; PehmoGIS lasten ympäristösuhteen kartoittajana, Marketta Kyttä, YTK/TKK. Keskustelu.

13.30 Osallistuva kansalainen ja nettikartat. Katsaus sovelluksiin. Pilvi Nummi, TKK. Keskustelu.

14.00 Kahvitauko

14.20 Ideat ja argumentit myllytyksessä Osallistuminen Valma-valmistelufoorumilla. Antti Leskinen, Tampereen kaupunki; Idealist: keskustelu ideointialustana, Mathias Calonius, Futurice Oy; Story Teller ja Kuninkaantammen sparrausryhmä, Suvi Tyynilä, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto; Töölönlahti-nettiTV, Roy Koto, Helsingin rakennusvirasto. Keskustelu.

15.15 Alueportaalit vuorovaikutuksen alustana Nettifoorumit hallinnon ja kansalaisten kohtaamispaikkana Espoossa, Aija Staffans, TKK; www.arabianranta.fi, Kari Halinen, Art and Design City Helsinki Oy; Kaupunginosan kotisivut paikallisen tiedon kokoajina, Anna Kanervo, Helka ry. Keskustelu. Loppusanat ja yhteydenpito jatkossa.

16.15 Tilaisuus päättyy

Ei kommentteja: