tiistai 29. huhtikuuta 2008

Opastettuja kevätretkiä Mustavuorelle

Seuraavassa tarjolla jotain muutakin kuin hakkuualueita tässä rakennusviraston "luonnonhoidon" kurjuuden keskellä, muun muassa Mustavuoren vanhoja puita ja kukkaan puhjenneita sinivuokkoja. Jo tänään on ensimmäinen opastettu retki.Sinivuokkoja Mustavuorella
Kuva: Marjaliisa Siira, 23.4.2008

* * *

Mustavuoren lehtokasvien kevätkukinta kannattaa bongata! Se on häikäisevä kokemus ja nyt alkaa olla se aika vuodesta. Sinivuokot ovat jo kukkineet kauan.

Perinteisesti Vantaan kaupunki on järjestänyt Mustavuoren kevätseuranta -retkiä, joilla tehdään huomioita kevään edistymisestä koko luonnon kannalta. Näillä retkillä kuljetaan pääasiassa Vantaan puoleisella Mustavuorella.

Retket ovat 29.4., 6.5., 13.5. ja 20.5. kello 18-20. Lisäksi Vantaa järjestää lehtoretken 10.6. klo 18-20. Lähtö kaikille Vantaan järjestämille retkille on Mustavuoren parkkipaikalta Itäväylän varrella (Helsingin ja Vantaan rajalla).

Tänä vuonna myös Helsingin Luonnonsuojeluyhdistys Helsy järjestää kaksi opastettua kevätretkeä Mustavuorelle. Lauantaina 10.5. kello 7-10 on linturetki ja maanantaina 19.5. kello 17.30-20 tehdään metsäretki. Helsyn molempien retkien lähtöpaikka on bussi 96:n päätepysäkki Niinisaarentien ja Porslahdentien risteyksessä. Näillä retkillä kuljetaan myös kaavoitusuhan alaisella alueella.

Kaikki edellä mainitut retket ovat kaikille avoimia ja ilmaisia eikä niille tarvitse ilmoittautua.

(MLS)

1 kommentti:

Eero Hilden kirjoitti...

Opastettu Vuosaari-Seuran ja Vuosaaren Sydän yhdistyksen järjestämä Mustavuoriretki teemalla-luontoa ja linnoituksia- lauantaina 17.5.08 klo 11-15. Lähtöpaikkana Kallvikintien parkki Fallbackassa. lisätietoja eero.hilden@vuosaari.fi