keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Ei todellisia vaihtoehtoja: "Silta VAI tunneli Laajasaloon?"


Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto omisti Kaupunkisuunnittelu-lehtensä numeron 2/2008 pöyhkeiden Kruunuvuorenranta-suunnitelmiensa eteenpäin ajamiselle.

Kruunuvuorenrannan osayleiskaavaehdotus tulee pian kaupunginhallituksen käsittelyyn, ja tästä suunnitelmasta on mahdollisuus tehdä hallitukselle kirjallisia muistutuksia tämän kuun loppuun mennessä. (Blogiin tulossa pian lisää tietoa tästä.)

Laajasalon alueen kaikkiin talouksiin jaettu KSV:n "julkinen tiedote" ei kuitenkaan paljon vaihtoehtoja jätä tai anna - se suorastaan pimittää muun muassa kaikkein järkevimmän joukkoliikenneratkaisun Kruunuvuorenrannan ja Katajanokan välillä: lauttaliikenteen.


Kuten huomataan, lehdessä vain toistellaan kysymystä: "Silta vai tunneli?" Ja taustaoletusta: "Metro tai ratikka." Sekä rohkaistaan omahyväisesti keskusteluun tältä pohjalta - jota siis sai käydä 12.5. asti.

Tietenkin nämä suunnitelmat - merenalainen tunneli tai pari kilometriä pitkä silta merellä - ovat aivan älyttömiä. Saman toteaa myös maisema-arkkitehti Terttu Nukari eilisessä Helsingin Sanomien kirjoituksessaan "Lauttayhteys Laajasalosta Katajanokalle" (HS 20.5.).

Nukari viittaa kirjoituksessaan Veli-Heikki Klemetin tekstiin "Suunnitteluhankkeet uhkaavat turmella Helsinkipuiston idean" (HS 28.4.).

Kokonaisvaltaisesti ajatellen vesijoukkoliikenne on tällä reitillä kaikkein mielekkäin vaihtoehto!

Ei kommentteja: