torstai 1. toukokuuta 2008

Postikortti Australiasta

Sain siskoltani seuraavanlaisen postikortin Australiasta:Puuhun itsensä kahlehtinut Billy siinä toteaa itsekseen, neljän päivän riippumisen jälkeen, että "ei tämä toimi". Kortissa mainostetaan kevyt-ekoilua tyyliin "you don't have to give up your weekend, just log on to www.cleanlife.com.au".

Ne, jotka viime viikkoina ovat Helsingin metsänkaatojen takia harkinneet Billyn keinoa, älkää kuitenkaan lannistuko. Australialaiset näyttävät olevan helposti periksiantavaa porukkaa! Vai onko joku kuullut, että Australiassa olisi vielä metsiä?

Tosiasiassa: On siellä metsiä, mutta alkuperäismetsät on kutakuinkin tuhottu. Australialaiset ovat halunneet rakentaa maastaan Paratiisin, ja niinpä he ovat istuttaneet sinne muualta tuotuja, paikalliseen luontoon soveltumattomia puita - palmuja - joilla uima-altaiden vierustoista on saatu täydellisiä. Mutta kuten uima-altaat myös palmut vaativat valtavasti vettä. Ja nyt esimerkiksi Adelaiden kaupunki kärsii vesihukasta, siellä pelätään, että vesi tulee lähiaikoina loppumaan.

"Ei tämä toimi..."

Hyvää vappua!

Ei kommentteja: