Sunnuntain
Helsingin Uutisissa (11.5.) oli juttu helsinkiläisiä puhuttaneista metsätuhoista. Toimittaja Anna Kopteff haastatteli Kaupunkimetsäliikkeen jäseniä, puiden kaadoista tuohtuneita kaupunkilaisia sekä rakennusviraston miehiä.
Ensin kolmossivun nosto:
Ja varsinainen juttu:
Uutinen löytyy myös Helsingin Uutisten sivuilta pdf-tiedostona,
täältä.
4 kommenttia:
On upeaa että Stadi hoitaa metsiä ihmisille eikä vai eläimille. Jos "luonnon annettaisiin itse hoitaa itsensä" olisi pääkaupunkiseudullakin kaikki männyt kuolleet kuusien tukahduttamana ja kuusiryteiköt vallanneet kaikki metsäalat. Kuka virkistyy läpikulkemattomassa, pystyy kuolevassa kuusiryteikössä, missä vallitsee kuoleman hiljaisuus lintujen lennettyä aukioiden laitaan visertämään ja kaikki aluskasvillisuus on kuollut ja missä ainoa viherrys tulee kuusen tyvilahottajasienestä ja mädänneestä joutsenen raadosta.
Kuten tämänkin palstan monissa kuvissa näkyy tyvilahoiset puut ovat todella kuolemanriski ulkoilijoille.
Anonyymille
Ilmoitan että nimenomaan viihdyn sellaisessa kuusikossa. Siellä on omat lajinsa, avohakkuiden viheltäjille ja hoidettujen puistojen lajeille kyllä löytyy ympäristöjä yllin kyllin. Kuusikossa on myös rikasta varjoa, ilmastonmuutoksen kynsissä sitä tarvitaan.
Toinen anonyymi
Väite että metsät olisivat täynnä kuolleita kuusia ilman hoitoa ei pidä paikkaansa. Jos se pitäisi paikkaansa, niin Suomi olisi ollut kokonaan kuolleen kuusikon peitossa niinä muinaisina aikoina, kun Suomessa oli vain muutama satatuhatta ihmistä.
Kannattaa tuntea/opiskella historiaa. Maailman on muuttunut siitä ajasta, kun Suomessa oli vain vähän väkeä. Se on se ilmastonmuutos...
Maailman teollistumisen myötä alkoi rankka hiilen ja myöhemmin öljyn poltto joka jatkuu edelleen. Tutkittu totuus on, että mm. kaukokulkeutumat rehevöittävät Suomen metsien kasvua. Se suosii kuusipuuta. Kulotus ja metsäpalot ovat täysin loppuneet. Sekin suosii kuusta.
Näkeehän sen omin silmin kulkiessaan hoitamattomassa metsässä, että kuusi tappaa ja tukahduttaa kaiken ympärillään.
Kannatan metsien ennallistavaa hoitohakkuuta. Vain siten taataan metsien biodiversiteetti ja lajien monipuolisuus myös jälkipolville !
Lähetä kommentti