torstai 15. toukokuuta 2008

Jälkiä keskustassa ja Kivikossa

Kiasmasta kohti lähiympäristöä suuntaavat luontokierrokset avaavat erilaisia näkökulmia kaupunkiin ja sen elämään. Kaupunkikierrokset Notkean kadun hengessä 14.5.–13.6. Keskiviikko, torstai ja perjantai klo 17-19, kesto 2 h, ilm. infossa alkaen tuntia ennen kierrosta. Museolipulla (myös tilattavissa).

(Kaupunkimetsäliike voisi luoda oman aiheen tänne: Kiasma > notkea katu. Alustana on Taideteollisessa korkeakoulussa kehitetty Urban Mediator -sivusto.)

Kiasman aiheet liittyvät Notkea katu -näyttelyyn, jonka taiteilijat tarkastelevat katua ja kaupunkia taiteen keinoin. Näyttelyyn liittyy myös kaupunkikierroksia, jotka lähtevät oppaan johdolla Kiasmasta keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin (ks. tarkemmat tiedot netistä, myös Kiasman lehdistöpalvelu Notkea katu - yksin, yhdessä). Oppaina toimivat biologi ja taiteilijat, joiden silmin tuttu ympäristö aukeaa kenties uudella tavalla.

Kivikko puolestaan on mukana siksi, että se on Kiasman kummikaupunginosa vuonna 2008 (ks. lisää: Kiasma&Kivikko). Siellä koulut ottavat ohjelmaansa luonnon ja ihmisten tarkkailun. Mutta kuka tahansa voi jakaa kokemuksensa muiden kanssa nettialustan kautta. Myös Kivikossa ympäristöä kommentoidaan lisäksi taiteen keinoin: teatteriryhmä Maus & Orlovski kuljettaa katsojia muinaisen Yoldianmeren rannoilla (ks. lisää Tuija Kokkonen/ Maus&Orlovski).

Ei kommentteja: